Kurczak po zbójnicku zapiekany w ziemniakach

Kurczak po zbójnicku zapiekany w ziemniakach

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka | 500 gramów
  • Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr  | 1 opakowanie
  • makaron tagliatelle | 250 gramów
  • pieczarki | 500 gramów
  • mleko | 150 mililitrów
  • cebula | 1 sztuka
  • musztarda | 2 łyżki
  • świeża natka pietruszki | 2 łyżki
  • olej rzepakowy | 1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku:

Krok 1

Posiekaj cebulę w kostkę. Pokrój kurczaka w paski, a grzyby w plasterki.

Krok 2

Posiekaj cebulę w kostkę. Pokrój kurczaka w paski, a grzyby w plasterki. Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. Wymieszaj Fix Knorr z mlekiem i musztardą.

Krok 3

Usmaż grzyby na 1 łyżce oleju. Odłóż na talerz, a następnie usmaż osobno cebulę. Dodaj kurczaka i przesmaż na złoto. Przełóż grzyby na patelnię.

Krok 4

Całość połącz z sosem. Gotuj przez 5 min. aż lekko zgęstnieje.

Krok 5

Podawaj makaron posypany posiekaną natką pietruszki.

⇓⇓⇓ ZOBACZ TEŻ INNE PRZEPISY ⇓⇓⇓

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *