Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 sztuki
boczek chudy | 250 gramów
pomidorki cherry | 200 gramów
jajka | 200 gramów
pieczarki | 250 gramów
mleko | 250 mililitrów
świeża bazylia | 0.5 pęczka
oliwa z oliwek | 15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku:
Krok 1
Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.
Krok 3
Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.
Krok 4
W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.
Krok 5
Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.