Tort piniata

Tort piniata

Składniki:

  • kromki żytniego chleba | 12 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 sztuki
  • boczek chudy | 250 gramów
  • pomidorki cherry | 200 gramów
  • jajka | 200 gramów
  • pieczarki | 250 gramów
  • mleko | 250 mililitrów
  • świeża bazylia | 0.5 pęczka
  • oliwa z oliwek | 15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku:

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.

 

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.

Krok 3

Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.

 

Krok 4

W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.

 

Krok 5

Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.

⇓⇓⇓ ZOBACZ TEŻ INNE PRZEPISY ⇓⇓⇓

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *